23.3.2014

Kehon viisaus & mielen voima

Ootteko koskaan ajatellu, että ajatuksilla voisi  sairastuttaa ittensä? Mie en. Yksi päivä muutama viikko takaperin äiti oli ostanut kirjan, Kehon viisaus & Mielen voima- ajatusten avulla terveeksi. Minua alko kiinnostamaan että olisiko tämä mahollista, että oikeasti oma asenne ja ajattelutapa voisi sairastuttaa. Toisaalta ajatus on oikeastaan aika hullu. Ehkä kokkeilemalla muuttamaan omaa ajatusmallia voi paremmin.
 Kirjan on kirjoittanut Virolainen Ulvi Wirén, joka on valmistunut lääketieteen lisensiaatiksi Tarton yliopistossa, ja vuodesta 1998 lähtien asunu Suomessa, jossa toimii refleksologina ja hierontaterapeuttina Helsingissä.

"Ajatuksella voi sairastuttaa itsensä, mutta sen voimalla voi myös parantua. Sekä sairastuminen että parantuminen lähtevät omasta sisimmästämme. Tässä kirjassa Ulvi Wirén käsittelee sekä ajatusten vaikutusta fyysiseen terveyteen että kehon eri osissa ilmenevien vaivojen yhteyttä mieleen. Kirjan avulla voimme oppia tunnistamaan negatiiviset ajattelumallimme ja päästä niistä eroon. Avain parantumiseen löytyy lopulta omasta mielestämme." -kirjan takakansi


Kirjassa on useimmille kehon osille omat osionsa, jossa on melko lyhyesti mutta kuitenkin sopivasti selitetty miksi ajattelu voi sairastuttaa esim. silmät. Tekijöinä voi olla mm. stressi. Lisäksi joidenkin kehonosien selitysten alla on esimerkkitapauksia.

Esim. SÄÄRI

"Kuten alaraaja yleensäkkin, myös sääri vastaa eteenpäin liikkumisesta ja askelten ottamisesta. Kipu sääressä tai pohkeessa voi olla merkki askelten ottamisen pelosta. Et luota itseesi tarpeeksi ottaaksesi askelia oman päämäärän saavuttamiseksi. Toisaalta, jos tunnet kipua vain levätessäsi, olet ottanut askelia ehkä liikaakin ja kehosi kertoo tarpeestasi levätä välillä."


Jotku näistä teksteistä on aika mielenkiintoisia, mutta jotku alkaa kuulostaa jo vähän liiankin hullulta ollakseen totta. Esim tuo Sääri-juttu. En oo kyllä ikinä miettiny että pohkeen kipu voi olla pelkoa askelten ottamisesta, kun ite ajattelen lenkillä että se johtuu vaan liikunnan puutteesta.

Mitä mieltä te ootte siitä, että ajatuksilla voi sairastua? Onko nämä teistä ihan huuhaajuttuja vai alkoko kiinnostamaan? Kirjan voi tietääkseni ostaa kirjakaupasta.

Sisko

4 kommenttia:

  1. Hmm, sen oon kyllä tienny ja pitäny ihan uskottavana, että ihmisen mielenliikkeet ja ajatusmaailma vaikuttaa paitsi tietysti mielenterveyteen myös ihan fyysiseen terveyteen, vaikka just stressin kautta niin että vastustuskyky laskee. Ja toki tiedetään paljon muitakin yhteyksiä mielen ja kehon terveyden välillä. Mutta että kipu sääressä olis seurausta pelosta...kuulostaa aika kaukaa haetulta, jos kyseessä ei ole ollut vaikka onnettomuuden jälkeinen väliaikainen kyvyttömyys liikkua normaalisti. Täytyy silti kyllä vilkaista tuota kirjaa, jos tulee jossakin vastaan, koska oli nuo ajatukset totta tai ei, niin on ne kyllä kieltämättä aika veikeitä. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, itekki uskon että joissain tapauksissa se on mahollista, mutta myös minusta tuo säärijuttu on kyllä aika älytön. En mie ainakaan pelkää ottavani askelia fyysisesti. Suosittelen kirjaa kyllä ehdottomasti silti, jos vaikka aukeais 'uusia ovia'! :)

      Poista
  2. Eipä oo tullut ajatelleeksi tälläista asiaa. Mutta nyt kun tuli ilmi niin alkoi kyllä kiinnostaa. Ja todellakin toi sääri-juttu on vähän hämmästyttävä, mutta voi olla totta.
    Tosi kiva postaus! :-)

    http://emmaablogi.blogspot.fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta! Ei oo kyllä käyny mielessä tuskin koskaan. Itse en oikein tuohon sääriasiaan usko, mutta muihin voisin uskoa :)
      Kiitos!

      Poista