31.1.2014

Vinkki: Miten teet bannerin, jossa on tekstin sisällä kuva

Tosiaan otsikko tuskin kuvastaa kummoisesti postauksen sisältöä koska en oikein osannut selittää lyhyesti sitä :D Mutta siis aion näyttää teille miten voi tehdä ihan normaalin tekstibannerin, jossa siinnä tekstissä on jokin kuva/kuvia, esim. kukkakuvio. Niinkuin tuo minun nykyinen bannerini.
Aika paljon oon nähnyt kyseisiä bannereita ja yhtä paljon myös kyselyitä, miten niitä tehdään. Alkuperäisen ohjeen löydätte täältä, ja ohjeenhan on tehnyt Blogin Muokkausta-blogin pitäjä. En sitten tiedä, onko kyseinen henkilö ottanut itse ohjeen jostakin. Ja ohjeen pikkusiskoni näytti minulle, ja hänen blogiin pääsette tästä.

Eli banneri siis tehdään ipiccy.com:illa, ja kun olette sivuilla painatte vaan Start Editing. (Teen tarkat ohjeet koska jotkut eivät välttämättä oo ikinä käyttäneet ipiccyä.)

Lataatte sivulle valkoisen pohjan kohdasta Upload Photo. (Huomioi pohjan koko, jotta banneri ei ole liian pieni, ja sen voi rajata myöhemmin, jos haluaa) Sen jälkeen paina tuosta nuolella merkatusta kohdasta, missä on nuita siniä juttuja päällekkäin. Olen tosi hyvä selittämään näitä juttuja, mutta toivottavasti tajuatte :-D

Paina kohdasta Text ja kirjoita tekstikenttään blogisi nimi ja valitse haluamasi fontti.

1. Fontin valinnan ja kirjoittamisen jälkeen paina nuolella osoitetusta kohdasta, jossa on ruudukko.
2. Paina own texture , tai voit valita alla olevista vaihtoehdoista jonkin valmiin taustan tekstillesi.
3. Jos haluat ladata oman taustan, valitse upload Texture. Valitse tiedostoistasi se kuva, jonka haluat.

Kuvio/kuva menee ensin taustaksi banneriin, mutta sen jälkeen paina nuolella osoitetusta kuvasta ja valitse Add.

Tadaa, banneri on valmis! (Edellisessä kuvassa oleva kuvio ei asettunut oikein tekstiin, joten valitsin toisen kuvan) Sitten tallennat sen PNG-muotoon! Muuten valkoinen tausta menee harmaaksi.

Toivottavasti tästä oli apua joillekkin, ja jos joku on epäselvää, niin kysykää! :-)

:llä Sisko

1 kommentti: